Skorlujući kroz sopstveni Instagram profil, primećujem veliku razliku u stilu editovanja fotografija, kao i o samoj temi. Za to je zaslužna cela Instagram nacija koja me je inspirisala da postavljam nešto ređe ali kvalitetnije objave i naravno par aplikacija koje želim da podelim sa vama.

Camera Connect - ukoliko posedujete Canon fotoaparat i stremite da vaše fotografije budu većeg kvaliteta na socijalnim mrežama, onda će vam ova aplikacija olakšati život. Ja je koristim za direktno prebacivanje fotografija na mobilni uređaj, gde dalje editujem fotografiju u željenom stilu. Takođe, ovu aplikaciju možete koristiti kao taster za okidanje, pošto stavite kameru na tronožac, dalje od vas i za live pregled što pomaže za fokus prilikom video snimanja. 

Unum - ova aplikacija će biti vaš prijatelj ukoliko želite da isplanirate vaš profil, koju narednu sliku da postavite na Instagram profil, koja se slaže u  odabranoj temi, koju možda treba obrisati ako se ne slaže. Jednostavna za korišćenje, nakon što je povežete sa svojim Instagram nalogom. 

Pixlr - znate za sve one nepostojeće boje neba koje viđamo na Instagramu? E pa ovom aplikacijom možete ostvariti upravo to: roze, zeleno, i ljubičasto nebo je na dohvat ruke. Uz to, možete dodati razne filtere u vidu šarenih, vintage  i konceptualnih efekta i slično. Za kreativce, odlična aplikacija. 

AirBrush - ova aplikacija je dupe za čuveni FaceTune. Botoks, fileri? Ma kome su potrebni uz lagani prelaz blur efekta, dodavanja šminke i drugih korektivnih efekata. Ja koristim uvek jednu opciju, a to je whiten koja omogućava da fasada, nebitne osobe, asfalt postaje belo - siv i tako možete da istaknete željenu boju, proizvod. Crvene pantalone u narednoj outfit fotografiji će biti stavljene kao akcenat sa ovom aplikacijom, bez problema. 

SocialTags - nije tajna da dobar hashtag omogućava preglednost vašeg posta većem broju ljudi. Kako ne bismo stavljali na narednu beauty fotografiju, na primer #makeup na milion načina, ova aplikacija ima sekcije, između ostalog i beauty, te odaberete koji tagovi se slažu sa vašom fotografijom. Dozvoljeni limit vam pokazuje koji Instagram dozvoljava i lako se koristi. 

To su aplikacije koje ja volim da koristim a nisam videla da se spominju u postovima ovakvog tipa.  Hajde zajedno da postavljamo divne fotografije, vredne ponovnog gledanja, šerovanja, lajkovanja... Da li korisite neku od spomenutih aplikacija za obrađivanje vaših fotografija? Preporučite nam neku, bilo namenjenu za Instagram naciju ili relaksaciju.
P.S. Ostavite u komentaru vaš Instagram profil, da vidimo jedni druge, dobijemo inspiraciju za fotografisanje, poziranje i editovanje.