Tečni puderi se kod mene u 99% slučajeva svrstavaju u favorit il' fujorit kategoriju, nakon dva korišćenja se već kontamo il' distanciramo. Trenutno koristim verovatno 10 tečnih pudera različitih brendova, ne bih li pronašla onaj koji mi godi najmilije. Iz prethodnog meseca izdvajam dva primerka, brenda Rimmel i Artdeco. 

Rimmel je oduševio beauty sferu novim Fresher skin primerkom koji možemo videti sve češće na socijalnim mrežama kroz insta demonstracije i recenzije. Sam naziv Fresher Skin je meni nekako govorio, sveža koža, mladalačka, prolećno blistava i lagana tekstura. To je ono što sam ja zamislila a zapravo on ima mat završnicu sa jakom teksturom koju ne znam kako da izblendam, istakne svaku moju boru, poru i nepravilnost u vidu suve kože i oksidira u prošlonedeljnu boju moje narandzaste kose (Insta Stories grupa će znati na šta je to ličilo). Nijansa Classic Beige je godila mom tenu pod izoštrenim veštačkim svetlom drogerije, ali ne i u stvarnom životu. Te kako ne bih krivila sebe, svetlo a ni brend, odlučih da probam još tri nijanse, baš tu, u drogeriji. Jutro, nigde žive duše, ja mackam različite nijanse po različitim delovima lica i tako izlazim, sa kupljenim tumpferima. Nakon već 15 minuta, ja počinjem da izgledam kao umetničko delo jednogodišnjeg deteta, oksidacija je uradila svoje (sa i bez prajmera) a tako i prikazivanje mojih nebotoksiranih nepravilnosti. Pakovanje je interesantno i priča iza ovog Rimmel primerka, no ja ću ga proslediti nekom sa masnijom kožom (valjda će imati više sreće). Fujorit!


Da li ste ga probali?
Cena zavisi od popusta: od oko 900rsd do oko 1200rsd.


Artdeco brend postaje jedan od mojih favorita, a isto tako i ovaj tečni puder, Nude Foundation. Isprva se nismo skontali, gledajući pipeticu, očekivala sam laganu tekstru te sam strpala na poleđinu ruke više no što je trebalo za jedno apliciranje, na regiju lica i dekoltea. Kako natrpah dosta pudera na lice, tako dobih efekat neke porcelanske lutke sa buvljaka, izdaleka prelep izbalansiran ten, izbliza prikaz onih nebotoksiranih borica i nepravilnosti. Drugo korišćenje je bilo divno, kako apliciranje tako i efekat. Mat završnica na mojoj suvoj koži nikad nije izgledala lepše. Divna baza za daljnje korake u šminkanju, hajlajter, bronzer i slično. Za dnevne prilike, koristim vrlo malo proizvoda i blendam ga sa pokvašenim sunđerom a za večernje varijante nadograđujem do dva sloja sa jakom kabuki čekticom. Mana jeste samo pakovanje, tačnije pipetica koja nije u stanju da pokupi nešto težu teksuru te uvek prevrćem bočicu ne bih li uspela da se domognem tečnog pudera. Nijansa u broju 75 odgovara mom tenu, za letnje danje ću uzeti jednu nijansu tamnije. Favorit!

Da li ste ga probali?
Cena oko 3300rsd.