Izabrati top 5, 3 ili jedan parfem koji koristim izričito u letnjim danima je bila krajnje teška misija za učiniti. Zaista ne mogu da odvojim parfem koji koristim samo u određenoj sezoni, no tri primerka koja vidite u današnjem postu se nalaze na mojoj koži prethodnih mesec dana, te ću ih svrstati u letnje odabire 2016. godine. Nadam se da će vas ovaj post inspirisati da isprobate neke nove note na vašoj koži.


Chloe / Love Story drži posebno mesto u mom srcu a i u beauty kutku. Majka voli ovaj parfem jako, što me ne čudi s obzirom da je veliki fan cveća, ljubavi i Pariza. Ljubavna priča između Chloe i mene nije počela najlepše. Isprva slatkast i jak miris a i sad isto, no samo svedenije, romantičnije, senzualnije. Svako ga drugačije nosi, od dama koje su u ranim 20-im do dama u 80-im. Sigurna sam da bi se pre ili kasnije ovaj primerak svideo većini, ako ne i svima. Neke od nota: neroli, cvet pomorandže, kedar... Prepoznatljiv primerak među ljubiteljima romantičnih nota. Preporuka za poklon. Cena za 50ml iznosi oko 10,000RSD.

Estee Lauder / Pleasures je došao u parfemski kutak sa prolećnog obilaska Ciriha, te nisam sigurna da li se isti može pronaći i kod nas. Pleasures nije samo parfem, već kolekcija u kojoj možete pronaći primerke koji su inspirsani cvećem a i morem. Ovaj je klasičan primerak kolekcije i preporučila bih ga damama koje tragaju za svakodnevnim parfemom, onim koji će vas učiniti ležernom a isto tako unikatnom. Sveden, lagan i dugotrajan parfem sadrži note poput: božura, jorgovana, roze bibera... Kreiran 1995. godine, prepoznaće ga veliki broj dama i sigurna sam da se nijedna ne bi žalila da ga poseduje. Cena (pronađena putem internet pretrage) za 30ml iznosi oko 32EUR.

Estee Lauder / Modern Muse predstavlja kao zaštitno lice Kendall Jenner i poručuje nam da budemo odvažne, da budemo inspiracija. Senzualni miris ruže ispoljava najsnažnije uz note jasmina, Bugarske ruže, maline... Parfemi u kojima preovladava ruža mogu biti naporni u toku dana, teški, ali ovaj primerak nije takav slučaj. Modern Muse je za damu (bilo kog uzrasta) koja voli slatke a ujedno snažne, dugotrajne parfeme. Preferiram i preporučujem ga za večernje prilike, ipak je na vama da odlučite kada ćete ga koristiti. 
Koji od današnja tri spomenuta primeraka vama najviše godi? Preporučite meni i TCP čitateljkama parfem za kojim često posežete, kako na polici tako i onog sa liste želja.