Merilin je sudeći po fotografijma 50-ih godina obožavala crveni karmin. Stvorila je istoriju klasičnog makeup look-a sa prepoznatljivim ajlajnerom na kapcima i čistim linijama crvenog karmina. Max Factor inspirsan damom čije izreke koristimo i divimo se njenoj gracioznoj lepoti, prikazao je nedavno kolekciju koja sadrži četiri crvena karmina. Ideja iza ovog kvarteta jeste da svaka dama pronađe sebi odgovarajuću crvenu nijansu koja će pristajati njenom tenu, bilo sa hladnim ili toplim tonom kože.


Ruby Red je nijansa koju je Merilin volela i sigurna sam da će biti najprodavanija nijansa. Ne samo zbog informacije da je ona preferirala upravo tu nijansu, već i da je najklasičnija crvena koja bi odgovarala većini dama.

Cabernet je najizraženija nijansa u kolekciji, tamnocrveni karmin odgovaraće letnjim danima kada budem imala nešto tamniji ten.

Sunset Red karmin u sebi sadrži bazu naradžaste boje što ga čini manje dopadljivim, bar meni. Smatram da ne pristaje mom tenu ali da pristaje onima sa nešto tamnijom kožom lica i/ili izrazito bledim damama.

Berry Red daje prirodan efekat, kao da ste pojeli mnogo trešanja ali ste pre toga aplicirali labelo. On je moj fujorit iz cele Merilin kolekcije jer nije pigmentovan kao i ostala tri primerka.

Formula je kremasta i hidrantna, imate osećaj kao da nanosite omiljeno labelo a ne karmin. Verovatno zato što u sebi sadrži veliki procenat ulja koji sprečava sušenje usana. Sve četiri nijanse imaju sjajan efekat koji se uz nešto truda može matirati sa puderom u prahu. Čim otvorite pakovanje karmina, osetite nešto snažniji citrusni miris koji sa vremenom izvetrava. Za potpuni prikaz (sve četiri) nijanse, morate naneti nekoliko slojeva što ne predstavlja problem s obzriom da karmin klizi po usnama.
Preporučila bih Marilyn Monroe liniju karmina svima koji žele da u svojoj kolekciji imaju jedan istorijski karmin, posebno preporučujem Ruby Red i Cabernet.  Trenutno snižena cena karmina iznosi 797RSD.


Da li ste vi našli svoju crvenu nijansu i da li ćete probati neki od primeraka iz Merilin kolekcije?