Čitajući magazine o enterijeru, sigurno ste naišli na člank gde se preporučuje cveće kao ležerni ukras prostorije ali vi koliko god se trudili, ono ne opstaje. Posle nekoliko pokušaja odustajete i uzimate plastično, koje je na izgled lepo ali nema poentu kao što to ima prava biljka. Aloa Vera je jedna od onih koju ćete teško ubiti. Sem što se koristi u ishrani i kozmetici, veliki značaj ima i u vazduhu. Čisti ga i detoksuje a samim tim i vas. Kada pogledate oko sebe videćete previše tehnologije. Telefon, kompjuter, TV, mikrotalasna i to se sve nalazi na relativno malom prostoru. Smanjite tehnologiju koliko možete, bilo je koristili aktivno ili ne.
Neka ova biljka bude vaš prolećni projekat, kupite jednu i zasadite je u vama lepu saksiju.


Bitne informacije:

Postaviti je na mesto gde ima dosta sunčeve svetlosti.

Zalivati je samo kad je zemlja potpuno suva.
Leti je to na svakih 10-ak dana a zimi na 40-ak dana.

Za više informacija, poput šta raditi
kada preraste saksiju i kako je presaditi, najbolje
pitati vašeg lokalnog cvećara.

Može se koristiti u kozmetici tako što se doda u
po mogućustvu, organski šampon.
Isto tako se može koristiti kao fiksator za obrve,
s obzirom da sok koji ispušta ova biljka jeste
gelaste teksture.

Sve u svemu, multifunkcionalna je i može se koristiti
za rast kose, trepavica, nakon brijanja, kao prajmer
pre šminkanja, itd.
Nadam se da ćete razmotriti ovu ideju, da u svoje domaćinstvo uključite jednog zelenog prijatelja, ukoliko već niste. Zelenog prijatelja poklonite vašem prijatelju na sledećoj proslavi. Zašto grešiti sa materijalnim stvarima kada možete pogoditi sa biljkom? Neki od predloga za poklon: ruzmarin, mirođija, origano. 
Da li volite cveće i uopšteno biljke u vašem domaćinstvu? Imate li sreće sa uzgajanjem ili kao ja birate otporne biljke? Ukoliko želite, imam materijala za uradi sama prostove sa ovom biljkom, da li ste zainteresovani da čitate o tome?