Zaglavljena večito u neutralnoj zoni odlučila sam da proširim svoju kolekciju i kupim MAC custom paletu. Princip je jednostavan, kupite 15 različitih (ili istih) nijansi i tako kreirate svoju personalnu paletu. Zvuči vrlo lako, ali kada se nađete ispred 20 nijansi bele nijanse, teško je izabrati baš onu koja vam se sviđa. Preporučujem uvek swatch na ruci u radnji a onda pogledajte kako izgleda ta nijansa na dnevnoj svetlosti jer često veštačko svetlo izgubi čar senki (izbledi/pojača). 
Kao što vidite, ja sam krenula sa svima već poznatim nijansama, belom i braon. Nakon što sam primetila da ova paleta nije funkcionalna za moje svakodnevne potrebe, odlučila sam da uzmem nešto luđe boje, to možete primetiti kako gledate s leva na desno. Zašto nije funkcionalna? Pakovanje mi je veliko, ima oštre ivice i nemam osećaj da bi izdržalo duži put. Iako je postolje koje drži same senke odlično odrađeno, providni poklopac nije podjednako kvalitetan. Ono što mi se takođe ne sviđa jeste što nema ogledalo. Znam da ova paleta nije predviđena da ga ima, ali bih volela da je tu. Postoje i manje verzije, te ukoliko imate manji broj nijansi na listi želja koje želite da spakujete, bez brige. 
Ove senke se ne proizvode više: Cross Cultural, Sun Blonde i Dame's Desire. Starije su verzije i njih sam "depotovala" tačnije izvukla iz prvobitnog plastičnog pakovanja i stavila ih zajedno sa ostalima. Pigmentacija senki je divna, to možete videti i na slici dole. Kvalitetne su i sigurna sam da bi se svaka dama složila. Ali smatram da ova paleta nije za svakodnevnu devojku i upotrebu. Preporuka za one koji je i najviše koriste - šminkere. Palete koje su podjednako dobre a skoro duplo jeftinije su Too Faced Chocolate Bar, Urban Decay Naked, itd. 
Da li vi koristite Mac senke i njihove proizvode? Imate li neke preporuke?

DSC_0400DSC_0522
Vanilla / Cross Cultural / Sun Blonde / Dame's Desire / Da Bling / Gorgeous Gold