Putovanjima se uvek radujem. Svaki put doživim neku novu priču. Kraj juna me je odveo u Krf, sasvim neplanirano.
Ukoliko prolazite Beogradskom ulicom, znate da je nemoguće naći slobodno parking mesto. Jedan dan se zadesilo prazno mesto ispred Filip travel agencije gde sam sa sestrom ušla sa pomisli ,,hajde da vidimo šta imaju u ponudi”. Kada nas je mila Nataša upitala koje su naše želje i zahtevi, shvatili smo da možemo ići čak i sutradan na putovanje s obzirom da obe radimo od kuće. Ponudila nam je last minute ponudu od 365e gde je uključen avio prevoz + takse i najam apratmana, destinacija Krf. Jedini ,,problem” jeste pakovanje kofera čak taj dan jer se sutradan oko 18:00 moramo naći na aerodromu. Ono što nas je poguralo da uplatimo aranžman jeste što jedna ide gratis. To se desilo jer su ostala samo dva slobodna mesta. 
Krf je Srbima poznat po istoriji, a svetu jer je jedno od najlepših Grčkih ostrva. Nalazi se u Jonskom moru i važi za najsevernije ostvro Grčke. Čarter let traje 1:10min. Kupljen aranžaman bih svrstala u krategoriju ,,tipičan Grčki”. Nije luksuzan a ni suprotno.

DSC_0179

KRF GRAD

Mesto koje se mora posetiti dok ste na ovom ostrvu. Odiše divnom arhitekturom, spremnom za fotografisanje i uživanje. U jednoj ulici se osećate kao Parižanka dok u drugoj kao Italijanka.  Uske ulice sa oronulim zgradama vas inspirišu i daju vam osećaj mira. Prostrt veš između zgrada sa bakicama koje gledaju kroz žaluzine žaluzine pravi romantičnu atmosferu.
Ukoliko vas zanima kupovina, Sephora, The Body Shop, Korres i razne druge kozmetičke radnje će vam pomoći u tome. Pored internacionalnih možete sresti i familijarne radnje koje prodaju lep i unikatan nakit i slično. Sem divne arhitekture, možete posetiti i muzeje koji se nalaze nadomak centra. Muzej Azijske umetnosti bi trebalo posetiti, zašto da ne. Ulaz se naplaćuje 3e po osobi, gde sami istražujete sobe pune antikviteta iz davnih doba Kine i Japana. Nedaleko se nalazi Stara tvrđava Krfa, gde se ulaz naplaćuje 4e po osobi. U kompleksu tvrđave možete čuti koju notu klavira, jer se tu nalazi muzička škola. Takođe možete videti jednu vrlo lepu crkvu sa visokim stubovima boje slonovače, koja me asocira na Herkulesa. :)

DSC_0707

FAKULTATIVNI IZLETI / RENT A CAR

Cene su bile nešto veće nego što sam očekivala, te smo se odlučili za iznajmljivanje kola (rent a car). Mi smo izabrali najpristupačniji auto (hyundai atos) a cena za dnevni najam (od 09:00 - 21:00) iznosi 35e. Dan je isplaniran da bude potrošen na obilazak turističkih mesta kao i okolnih sela koje smo pronašli na Tripadviser sajtu. 

Palia Perithia je najstarije selo na ostvru i vrlo je malo. Sadrži nekoliko kuća i restorančića sa pogledom na okolnu prirodu. S obzirom da smo došli u nešto ranijim satima, na ulicama se niko nije nalazio a radnici restorana su tek počeli sa nameštanjem stolova. Zadržali smo se kratko i krenuli na sledeću destinaciju, Makarades. U pitanju je nešto veće selo gde možete kupiti suvenire domaće proizvodnje, med, vino... Pri dolasku smo sreli baku i deku koji prodaju vino, origano i med. Kad smo kupili vino (3e) baka nam je ljubazno dala nekoliko šljiva za osveženje uz grčki jezik dok smo mi nasmejano klimali glavom. 

Nastavili smo put ka Paleokastrici koja važi za jedno od najlepših vidikovaca na celom ostrvu. Zbog velikih hvala i očekivanja, mi smo se razočarali. Pogled iz auta je bio sasvim dovoljan i odlučili smo da idemo dalje. Glifada je bila sledeća na spisku, ona važi za najlepšu plažu ostrva. Iako je većinom popunjena opijenim uglavnom nemačkim tinejdžerima, dovoljno je prostrana da svako nađe svoj mir. Čak ima i nudistički deo. Ostatak dana smo proveli tu, na peščanoj plaži koja je zaista divna. Ukoliko bih preporučila jedno mesto za kupanje, to je zasigurno Glifada. Kako biste upotpunili utisak, preporučujem vam da odgledate video gore. Nadam se da ste uživali sa mnom kroz ovu kratku priču i da vam je bila od koristi.