Sigurna sam da nas sve napadaju komarci i oblivi vrućine. Komarce primećujemo u večernjim satim gde posežemo za nezdravim preparatima koji deluju, ali sadrže supstance koje ne bismo trebali imali na koži. Oblive znoja možemo rešiti hladnim tuširanjem, no šta raditi kada ste u centru grada, dok čekate prijateljicu na nekom trgu? Fontana pored izgleda primamljivo, ali ne koliko i vaše fotografije u sutrašnjem časopisu. Zato sam vam pripremila dva uradi sama projekta, koji su vrlo jednostavni za pravljenje. 
Sprej protiv komaraca

Potreban vam je jedan sastojak, a to je tečnost za ispiranje usta. Stavite je u bočicu sa raspršivačem i gotovo. Preporučujem da izaberete tečnost sa ukusom mente ili limuna, kako bi okolina mirisala a i udaljila komarce. Naprskate područje gde ćete sedeti i udaljite se narednih dva minuta. Zašto se udaljiti? Postoji mogućnost da tečnost naškodi vašoj odeći, u vidu fleka. Te kako se to ne bi desilo, sklonite se dva minuta i vratite se žurci.

Sprej za telo

Potrebno vam je:
*3 kašike himalajske soli
*2 kašike vodke
*7 kapljica esencijalnog ulja (po želji, mada preporučujem tropske note - npr. limun)
*voda

Sve sastojke stavljate u bočicu sa raspršivačem redom kojim su i napisani. Vodom popunite ostatak bočice i dobro promućkate pre korišćenja. Nanosite po telu u razdaljini od oko 30cm i uživajte u mirisu i osveženju.

Kako biste stekli bolji utisak o ovim uradi sama projektima, preporučujem da odgledate video dole. Da li vi koristite sprej proitv komaraca? Da li volite uradi sama projekte?