Očigledna nevinost pretvorena je u kapi, a te iste kapi upakovane su u savršenu minimalistički dizajniranu bočicu čuvenog parfema stokholmske kuće Byredo. Brendu i idejnom tvorcu nije potrebno posebno predstavljanje ili uvod. Byredo je stil, način života, avangarda i standard. Drskost, luksuz i različitost.

Photograph DSC_0088.jpg by Iva Simović on 500px

Byredo Blanche ostavlja utisak čistog, iskričavog i ženstvenog parfema. Miran je i nežan. Ali Blanche ume da zavodi, razvija se u seksepil, onaj nenametljivi, skromni - onaj koji se dopada svima. Onaj koji ne možete da otkrijete na prvu loptu. Pomalo stidljiv, Blanche može da pokrene svet, ako mu dozvolite. 
Blanche je inspirisan belom bojom, ali nije nimalo naivan, jer kada se susretnu njegove aldehidne note sa puderastim, nastaje eksplozija. Eksplozija nota koje dovodi do perfekcije. Svetlost parfema je neopisiva, njegove najviše note bele ruže, ružičastog bibera i aldehida, nonšalantno spojene srednjim notama ljubičice, nerolija i božura, i za kraj uvijene snagom baze koje čine note belog drveta, sandalovine i mošusa neće vas ostaviti ravnodušnim. Isprepletane na mnogo nevidljivih načina, koje samo prava grešnica u belom može da prepozna. On je tanka linija između nevinosti mlade duše, i vamp životnog stila zavodnice koja upravo sklapa svoj treći brak. Ovo je parfem za odraslu devojčicu, koja ne priznaje ni sebi a ni svetu greške iz mladosti, studentskih dana, pogrešnih izbora...,  jer ona je njegova savršena nevesta i nosi Blanche – a belo nije za grešnike.  

Photograph DSC_0106.jpg by Iva Simović on 500px

Nego ostaje pitanje, ako nosi Blanche da li venčanica mora da bude crna?