Avene nisam koristila u svojoj kozmetičkoj prošlosti, ali moram priznati da me je uvek privlačio, kako zbog zemlje porekla tako zbog dizajna ambalaže. Francuska i minimalizam, uvek sam za tu kombinaciju! Za šta služi termalna voda? Duže vreme sam smatrala da je to proizvod koji koriste ljudi sa viškom para i nemaštovitosti u ulaganje novih proizvoda, no prevarila sam se. Termalna voda za mene znači: osveživač lica kao i fiksator šminke.

Photograph 20150611-DSC_0297.jpg by Iva Simović on 500px

Imam osetljivu i suvu kožu koja u toku dana vapi za dodatnom hidratacijom, kako ne mogu da nanesem kremu preko šminke, ovaj proizvod služi odlično za tu namenu; hidrataciju, povratak kože u život. Dobro ste pročitali, može da se koristi i preko šminke, ukoliko ste bojazni možete staviti šaku preko očiju, zatim naprskati ostatak lica (čelo, obraze i vrat). Jedno manje pakovanje nosim uvek sa sobom, vrlo je kompaktnih dimenzija te staje i u najmanju torbu. Kada kažem da mi služi kao osveživač, mislim na situacije kao zen momenti u prevozu, nakon fizičkog vežbanja i slično.
 Fiksator? Ne koristim ga često za tu namenu, ali kada mi je pri ruci onda da. Sjedinjuje prah i tečnost i uklanja onaj nepotrebni deo pudera u prahu sa vašeg lica. Kako je počeo prelazak vukodlaka u damu, tačnije epiliranja, koža nam nakon tog postupka bude evidentno crvena. Da biste smanjili crvenilo, nanesete termalnu vodu koja Vam ohladi nadraženi predeo. Proizvod koji je i više nego potreban svakoj dami a i muškarcu (posle npr. brijanja) za vreme letnjih dana. Preporuka! Da li vi koristite termalnu vodu?

Photograph 20150611-DSC_0296.jpg by Iva Simović on 500px
Photograph 20150611-DSC_0286.jpg by Iva Simović on 500px