Kada sam počela da pišem blog, nisam imala u planu da pišem o temama vezanim za nokte jer su bili u, blago rečeno, užasnom stanju. Ceo život sam imala nokte koji se listaju i koji nikad ne bi porasli toliko da na primer, može da se uradi minimalan francuski manikir. Veliki pomak sam videla pre pola godine, kada sam počela da se zdravije hranim i unosim dovoljno tečnosti. No to nije bilo dovoljno i trebala mi je spoljašna nega u vidu krema i lakova. Danas Vam prikazujem koji su to proizvodi meni pomogli da ojačam nokte.

1. korak - Skidanje laka 
Veliki udeo u početku transformacije su imali skidači laka sa acetonom, koje nisam korisitila. Zamenila bih ih sa uljanim skidačem koji bih kupila u obližnjem DM-u po pristupačnoj ceni. Proces skidanja je itekako duži ali bolji po nokte.

2. korak - Turpijanje i poliranje
Turpijanje u jednom pravcu je izuzetno bitno kako ne bismo cepali vrh nokta i tako ga oštetili. Meni je bilo potrebno malo više vremena kako bih to uvela u svoju rutinu i navikla se. Ukoliko imate izuzetno slabašne nokte, preporučujem staklenu turpiju. Ona je nešto blaža i samim tim nežnija prema Vašim noktima. Poliranje vršim turpijom koja ima 4 strane i svaka ima različit pristup/namenu, od poliranja do glancanja. Ovim korakom izjednačim nepravilnosti i mrtve delove na nokatnoj ploči.

3. korak - Baza
Tržište se povećava i nudi nam različite lakove koji štite nokat, od pristupačnijih do skupljih. Baze koje su na mene i moje nokte ostavili jak utisak jesu Eveline lakovi, koje možete naći po pristupačnoj ceni (oko 300.00rsd) u obližnjoj apoteci ili DM-u.

4. korak - Lakiranje
Trudim se da čuvam novac i kupujem lakove koji u sebi nemaju mnogo štetnih supstanci i koje daju divnu pigmentaciju. U svojoj maloj kolekciji najviše posedujem brendove: Essie, Zoya, Rimmel i OPI. Kao nadlak koristim Seche Vite koji me ostavlja iznenađenom svaki put. Divan sjaj i zaštita su njegovo drugo ime.

5. korak - Hidratacija
Zanoktice i šake moramo održavati hidratantnim i elastičnim. Proizvode koje ja koristim (i preporučujem) u tom polju jesu: Dermix kremaLoccitane krema sa šea buterom, Nikel ulje za nokte i maslinovo ulje koje koristim retko, no ima veoma dobar efekat na moje nokte i šake.
Po čemu se razlikuje Vaša i moja nega? Koristite li neke proizvode koje možete preporučiti?