Kao mlađa uvek sam vapila za dizajnerskim parfemima, njihova priča i posvećenost kreatora da nam ispriča istu kroz dizajn bočice i sam miris, me je uvek fascinirala. U 2013-oj godini, svoj prvi dizajnerski parfem sam dobila na poklon od tate, Dolce & Gabbana - Light blue. Taj miris me podseća na more i ugrejani asfalt ispred Beogradskih hipsterskih kafića. Njega sam uključila u kolekciju jer mi je izuzetno drag, iako mi je ostalo svega 2 ml. To je jedini parfem koji sam imala u toj godini i bilo mi je suludo i van pameti da imam još par komada koji me čekaju na polici. Ljudi se menjaju, pa i mišljenja, stoga evo ove kolekcije. 
Lancome - Poeme je parfem koji sam želela dugo, 5-6 godina. Drago mi je što sam ga tek sada priuštila, jer ga još više volim i cenim. Intezivan, upija se u Vas i ljude oko Vas je jedino što Vam mogu reći. Ukoliko volite večne i romantične parfeme, onda je Chloe - Roses de chloe odličan izbor. Ironično je da miris ruže ne volim, ali ovaj parfem je nešto drugo. Suptilan, romantičan i večan, kad god ga "nosim", svi me pitaju koji je to parfem. Dolce & Gabbana - The one je parfem koji svi imaju i prvenstveno mi je bio odbojan, baš zbog toga. Na nagovor drugarice, probala sam ga u Sephori i svakim sledećim načinjenim korakom kroz tržni centar, meni se on sve više i više dopao. Shvatila sam njegovu lepotu ali istu nije shvatio moj novčanik. Nakon što su i vrapci oko mene shvatili da mi se nalazi na listi želja, tata mi ga je kupio na letovanju u bočici od 30ml. Svi imamo dane kada se osećamo kao dama iz Pariza, devojčica ili hipsterka. Kada mi je dunuo hipsterski vetar, ovaj parfem je kupljen (na sniženju) - Narciso Rodriguez - Essence. Zamišljam da posteljina Engleske kraljevske porodice, odnosno vojvotkinje od Kembridža Kejt Midlton miriše baš ovako. Odličan je za putovanja, ne guši i svež je. Pre svih ovih parfema, čak i D&G - light blue, mama mi je kupila Oriflame - Misso. Veoma lepo pakovanje, romantično i vintage, no miris mi i nije omiljeni. Stoji mi na polici za izložbu i osveživanje hodnika. Trenutak kada sam se osećala vrlo ponosnom što sam izabrala da budem blogerka/youtube-rka, jeste kada sam dobila pozivnicu za prezentaciju Givenchy - Dahlia Divin parfema. Par nedelja sam ga samo posmatrala, zatim sam počela doslovno da se kupam sa njim. Miris je u istoj porodici kao Lancome - Poeme, intezivan i dugotrajan. Izuzetno drag! Istog leta kad sam dobila the one, dobila sam još dva parfema, Lolita Lempicka i Moschino - Glamour. Oba su prolećna, sveža i mladolika. Moram da napomenem da sam se razočarala u Moschino, zato što nije dugotrajan, te ga nećete videti u nekim narednim kolekcijama. Prilikom prošlogodišnjeg šopinga u Beču, svratila sam u Bipu sa svega 10e u novčaniku. Kako smo žurili, ja sam morala da se odlučim brzo i uzela sam Essential garden - Sensual amber parfem i još mi je ostao kusur. Postojan, intezivan i bogat miris ga guraju u prve redove kolekcije. Preporučujem!
Omiljeni? Izvinjavam se, ali zaista ne bih mogla da izdvoji, možda top tri? Hvala na dozvoli, trenutnih top 3: D&G light blue, Lancome - Poeme i Givenchy - Dahlia Divin. Ukoliko želite sve njih da pogledate u video formi, plus mini parfeme, kliknite link dole.
Koji je trenutno koristite parfem i koji vam je na listi želja?