Bili zauzeti po ceo dan ili ne, svesni ste činjenice da nam dolazi lepše vreme, što rezultujte manje odeće na nama. Ukoliko smatrate da je vreme da krenete sa vežbanjem, možete već danas! Najbolja beneficija fizičke ativnosti jeste Vaše zdravlje, osećaćete se bolje, energičnije i mladoliko. Da li da spomenem povećanje samopouzdanja nakon završetka treninga? Ono što mene pokrene nekad jeste lepa oprema, bilo patike, tegovi ili gumice za kosu. Danas Vam pričam o podlogama za vežbanje koje su po meni neizostavni deo Vaše opreme, pogotovo ukoliko tek krećete sa vežbanjem.


Pitanje koje sebi treba da postavite prilikom kupovine jeste koju fiziču akitvnost ćete sprovoditi u narednom periodu, da li je to joga, insanity ili nešto treće. Zavisno od Vašeg odgovora izabraćete podlogu za jogu ili fitnes. Najvidnija razlika jeste u debljini. Lično sam protivnik debelih prostirki, jer smatram da kad telo navikne na komfor sunđera, ne može lako da se adaptira realnim fizičkim aktivnostima u npr. prirodi.
Reebok podloga je lako prenosiva i može se kupiti u dve boje: plavoj i roze. Uz nju se dobija konopac koji omogućava lako prenošenje s treninga do kuće, mada uvek možete naći na internetu tutorijal kako lako sašiti futrolu za podlogu. Napravljena je iz jednog dela, te nemate brige da će se ona raspasti. Sam logo je odštampan i ne skida se. Dimenzije: 173cm x 61cm, 4mm debljina. Odlična je za treninge poput joge, pilatesa, vežbi u parteru i sl. Cena: 2390,00rsd
Lonsdale podloga se može uzeti u dve boje: crnoj i roze, po duplo manjoj ceni. Uz nju dobijate sašivene trake koje se navlače na srolovanu prostirku i omogućavaju lako nošenje na ramenu. Napravljena je od malih kuglica koje svakim sledećim treningom ispadaju i narušavaju njen izgled i udobnost. Sam logo je utisnut u prostirku. Dimenzije: 172cm x 61cm, 4mm debljina. Pogodna je za treninge poput pilatesa i joge. Cena: 1290,00rsd
Udobnost obe prostirke je skoro pa podjednaka, ali dugotrajnost nije ni blizu.


Da li investirati u podloge? Odgovor je DA! Neka Vam samo fotografije (gore) daju odgovor, korišćene su podjednako mesec dana i izdržljivost je vidljiva. Da li krenuti sa vežbanjem? Kad ako ne sad? Nemojte sebi govoriti izgovore poput nemam vremena, nemam prostora, nemam para. Treninzi ne zahtevaju 3 sata Vašeg dana, niti ih morate sprovoditi svaki dan. Za početak je sasvim dovoljno da radite vežbe 2x nedeljno. Nemate novca? Zato je tu YouTube. Neki od kanala koje preporučujem su: xhit i fitnes blender. Prostor? Moj kutak za vežbanje se nalazi između kreveta i stola, širine i dužine kao spomenuta reebok prostirka. Sve se može kad se hoće. ;) Da li Vi trenirate nešto? Da li Vi koristite podloge za vežbanje?