Sunđer je odličan za nanošenje tečnog pudera, pogotovo onih sa težom teksturom (zbog manjeg upijanja). Preko godinu dana sam koristila pristupačan blender iz H&M-a i završavao mi je posao. Suludo mi je bilo da dam za parče mekanog proizvoda 20€ koji se inače relativno brzo troši (zato što se bakterije mnogo više skupljaju na sunđeru nego četkici). Beauty blender (rozi sunđer) koristim već 2 meseca dok Dior mesec dana. 

Dior Backstage blender -

je uvek rasprodat u stranim zemljama a i kod nas. Može se kupiti u Sephori po ceni od oko 2000,00rsd. Kutija u kojoj dolazi sam blender je veoma lepo dizajnirana, luskuzno. U njoj dobijate upustvo za upotrebu na više jezika i sunđer. Sunđer je crne boje, i veoma lepog oblika: praktičnog, oblog, jajastog. Kada ga uzmete u ruku, pitate se da li je to kamen ili sunđer, haha. U prvih par dana mi je bilo mrsko koristiti ga, osećala sam kao da nanosim puder kamenom, no posle nedelju dana (možda i manje) sunđer je popustio, ili sam se ja navikla pa je sad u redu po tom pitanju. Dior preporučuje (čak i potencira) da se koristi suv, a ne vlažan. To zvuči praktično, jer nije da sam uvek uzbuđena da idem iz sobe u kupatilo da ga pokvasim, a nekad (na putovanjima npr.) i nemam pristup česmi. Kada ga potopite, on ne menja oblik. Korišćenje vlažnog sunđera je ubistvo, bar kad je ovaj u pitanju. Imam osećaj da ne upije vodu do sredine, već samo na površinskom sloju, te onda kada nanosite puder sva "upijena" voda izlazi i ne blendujete puder dobro. Problem koji je meni nekako najizrazitiji jeste nemogućnost preciznog blendanja u predelu očiju ili nosa. Iako ima praktičan oblik, on ne zalazi u one delove gde nam takođe treba puder.

Beauty Blender -

hvale ga profesionalni šminkeri i "obični" korisnici te sam se izuzetno radovala korišćenju. Ja sam ga kupila u Douglas-u po ceni od 20€. Dolazi u jeftinom i pomalo detinjastom pakovanju. Očekivala sam da bude divno s obzirom na njegovu cenu. Dobijate mini upustvo i sunđer. Sunđer je roze boje  i isprva je veoma malih dimenzija, no kada ga pokvasite on se instant poveća (duplo, možda i više). Vrh sunđera je špicast te to omogućava precizno nanošenje pudera/korektora oko predela očiju/nosa. Tečni puder se veoma lako blenduje, dok korektoru treba više vremena. Sam sunđer je izuzetno mekan i prija koži. Ponekad imam osećaj da blenduje sam, da ga ja samo pridržavam. Koristim ga tako što prstom nanesem puder na nekoliko mesta na licu (kao tačke) i onda ga blendujem tako što tapkam. Negativna strana jeste da se lako šteti, te ako imate duže nokte, bolje je da kupite Dior sunđer koji je dosta otporniji. Sporo se suši, nekad mu treba jedan ili dva dana da bude potpuno suv.

I jedan i drugi imaju svoje dobre i loše strane, a zajednička loša strana je to da traju kratko - najviše 6 meseci. Zajednička dobra strana jeste da lice bude perfektno izblendano. I jedan i drugi možete da koristite za nanošenje pudera/korektora/rumenila/hajlajtera. Teško se peru (ostaju fleke) i na jednom i na drugom. Ja ih čistim tako što ih potopim u vodu sa baby šamponom i onda istiskavanjem izbacujem nečistoće i preostao puder. Preporučila bih svima da probaju (bilo koji od ova dva) neće se pokajati. Cena jeste skuplja ali ako želite da Vam lice bude besprekorno, onda vredi kupiti. Koristite li Vi neki od ova dva, ili možda neki treći sunđer?