Ja Vama mogu da pišem postove sa pinteresta i da se lažemo da nosim nijanse poput crvene i tako tih na svakodnevnoj bazi. No to nije slučaj. Karmine u velikoj količini posedujem u neutralnim bojama, kao i senke. Volim to i šta ću. Sa crvenom bojom usana i kapcima ćete me videti možda nekad, al znajte da je tad posto alkohola u meni povišen (ijuu). 
Nezavisno od sezone, neutralne boje su moj fah. Ne samo kozmetika, već i garderoba. No, to možda nekom drugom prilikom. Nijansa koju u poslednje vreme nosim veoma često jeste Aura mat ruž u broju 612 (Matte Mess). Isprva mi se nije svideo, no kako su mi stizali komplimenti da mi divno stoji, pa naravno - zavolela sam ga. Više o njemu možete videti u video recenziji, ali rećiću Vam samo da ga uvrstite u svoju kolekciju. Polu ljubičasta boja, ne napadna ali ipak efektna pridaje završnicu Vašoj šminci, tačnije celokupnom stajlingu. Traje dovoljno dugo, ali ga ja ipak nosim u svojoj torbi i popravljam par puta u toku dana jer kad jedem, on se lagano skida počevši od centra pa na dalje i onda mi ostaje samo "olovka" stil koji ne preferiram (80te smo prošli s razlogom).

Među prvim Chanel kupovinama je bio i ovaj ruž - rouge coco mademoiselle. Poseban je ne samo zbog svog naziva, već i zbog (naravno) boje. Ova neutralna nijansa je nosiva kako za dnevne tako i za večernje varijante. U sebi ima neku dozu elegancije koja se ispoljava na Vas, te se osećate kao da ste upravo doleteli iz Pariza i idete na fensi ručak (al´ zapravo idete (idemo) u Bucko u Francuskoj (ulici) da se nazderemo pošteno). Pisala sam o njemu zasebnu recenziju, te to možete videti ovde, a ako se dvoumite da li da investirate u Chanel ruž - ja kažem uzmite!


 Kako je majka čistila svoj bjuti kutak, tako je mene zamislila kao kantu te daj Ivani sve što meni ne treba. Oriflame - Pink Secret se našao međ´ "smećem" i moram reći da je ova nijansa nešto što nikada nisam nosila a ni volela. Narandzasta boja! Sve sam rekla. Podtonove ne mogu razaznati no mogu reći da je fina nijansa (ne omiljena) ali je nosiva za dnevne varijante. Prikladna je za ove (najzad) prave jesenje dane, jer zašto da nam se usne ne slažu sa opalim lišćem? Kvalitet ne možete očekivati sa njim, jer "koliko para toliko muzike" - bar se ja vodim time. Preporuka nije, ali neki drugi karmin ove boje jeste.


I poslednja nijansa za danas je ujedno i natamnija a u pitanju ja MAC- paramount i moram reći da je to bila impulsivna kupovina. Mislim da je to bila prva kupovina i poseta pomenutoj prodavnici te kako nisam posedovala nijednu tamniju nijansu, odučila sam se za ovu. Kako opisati ovu nijansu? Nije ljubicasta a nije ni braon, nije nesto između, a možda i jeste? Nadam se da Vam slike prenose dovoljno, no finiš ovog ruža mi nije omiljen. Trpim za lepotu. Nosim ga iskljucivo kada izlazim, jer se drži dovoljno dugo do sledećg odlaska u toalet. Do sada nisam imala sreće sa Mac ruževima, no nadam se da će se to promeniti u bliskoj budućnosti (kada budem imala dovoljno novca da ih sve isprobam). Sve u svemu, mislim da je fina nijansa za ove hladnije dane, slične nijanse možete potražiti kod pristupačnijih brendova poput Revlon-a, MaybellinE-a itd.
Nadam se da Vam se svideo ovaj post, recite mi koje Vi nijanse nosite ovih dana, tamnije ili svetlije? Preporuke? xx