Sofisticiranost, prefinjenost i vrlo prepoznatljiv miris su sastojci ove male staklene bočice kreirane pre više od 90 godina. Koko Šanel je želela "ženski parfem sa mirisom žene". Posle svih ovih godina, i dalje je najprodavaniji parfem širom sveta. Da li žene lude za njegovim mirisom ili istorijom, ne znam.. Ali svakako je očaravajući.


Ovo je jedan od prvih mirisa koji u sebi ima sintetičke komponente, koji se zovu aldehidi. U formuli ovog parfema aldehidi su praćeni mirisima ruže i jasmina. Poseduje veliki broj kvalitetnih sastojaka među kojima se najviše ističu ruža, jasmin, iris, limun, bergamot i ilang ilang. Miris vanile je najistaknutiji u Eau de Parfum. Zaista je teško opisati pravi miris. Parfem dolazi u jednostavnoj beloj kutiji (koju možete videti na prvoj slici) ukrašena sa crno zlatnim linijama i čitkim tekstom. Bočica je moderna, staklena i odiše duhom Pariza i njihove elegancije. 


Parfem je postao poznat zahvaljujući mnogim poznatim ličnostima koji su ga nosili, među kojima je najistaknutija Merlin Monroe s izjavom da u krevet ne nosi ništa sem par kapi ovog parfema. No.5 zbog svog praškasto-cvetnog i svežeg mirisa sapuna je izuzetan i mami dosta dama. Pre kupovine obavezno uzmite uzorak i istestirajte na svojoj koži. Pogodan je kako za dan, tako i za noć. Često čujem komentare da je ovaj parfem za bake. Nipošto! Moje komentar bi bio nije za ispod 18. 

Cena: 50ml - oko 8000rsd

Koko Šanel je jednom prilikom rekla: "Žena koja ne nosi parfem, nema budućnost".

Koji je Vaš omiljeni parfem?